Kineserna har anlänt - och många fler! WOW

De anlände i onsdags!

De bor hos några i min klass och i några andra klasser. De är jättesnälla! Som tur är pratar de engelska. Men de är som sagt jättesnälla. De är jättebra på att sjunga oxå. Vi sjunger ju en kinesisk låt oxå. Den kan jag utantill nu.

Idag har jag haft basket. På träningen spelade vi tre mot tre mot tre. Jag försökte ta bollen från en tjej. Hon är lite yngre än mej. Jag tog tag i bollen, och försökte slita loss den, men när jag började rotera så höll hon fast i bollen och började flyga! Det blev världens gapskratt i laget. Hon hängde ju fast på bollen!

Vi har slutspel på söndag. Då kan man vinna medalj...
Sedan ska vi äta matsäck med hela laget. Och ett pris ska delas ut till en lagmedlem. Längtar...

Vad har ni gjort på sista tiden? Jag är ledsen att jag inte har skrivit på ett tag. Vill ha lite koll. Glöm inte att tipsa om era bloggar! Vill ha meeeeeeeer att läsaaaaaaaaaaaaa!

Hejdå!

Blir inget mer bloggande idag! Ha det så bra!

Ett mycket viktigt inlägg

Indras blogg!


Någon som kan kinseiska?

Jag vill ha hjälp med lite grejer på kinsesiska. Det skulle vara bra om någon kunde hjälpa mej snarast! Kommer kineser i över morgon.Om du kan kinesiska så skriv det i en kommentar!

En kul dag!

Idag har jag varit med Classie. Vi valde lite klänning inför min pianokonsert på torsdag. Jag ska ha en blå klänning. Tror jag. Men aja.

Sedan har vi spelat basket och hoppat studsmatta. Och jag har spelat piano. Hehe. Inte världens kuligaste att lyssna på mej kanske. Sorry Classie!

Jag måste bara påminna er om att tipsa om min blogg på andra bloggar. Skriv såhär i en kommentar på detta inlägg helst:

Jag vill att du tipsar om denna blogg på andras bloggar: (Bloggadressen, antagligen din egen blogg).

Jag vill tipsa om dessa bloggar: (
Bloggadresserna).

Ni kommer att få fler bloggbesökare, och jag kommer att få fler bloggar att läsa, perfekt!

Kom ihåg detta nu! Det funkar!

PLUMP, såhär går det till:

Man kan vara i princip hur många som helst. Eller ja, nästan. Men i alla fall. Man delar ut så många kort som det går till varje spelare så att alla har lika många. Sedan kollar alla på sina egna kort, och sorterar korten efter färg. Sedan ska man tänka på hur många "stick" man ska ta. Ess är högst. Om man har ett ess och en kung i samma färg är det antagligen ganska självklart att man får ett stick för båda två. Ni kommer nog fatta sedan. Sedan säger vi att jag vill ta tre stick. Då säger man ett, två, tre och så visare man med händerna hur mångastick man tror man kommer ta. Då börjar själva spelet.

Den som har bjudit flest börjar. Om två eller flera har bjudit mest, så får den som sitter närmast den som delade åt klockans håll, börja. Den slänger ut ett kort. Och alla andra måste slänga ut ett kort i samma färg. Den som har högst kort i den färgen får det sticket. Den som hade högst tar sitt stick och slänger ut ett nytt. Nu gäller det att tänka smart. Man får inte ta varken för mänga eller för få stick. Så om man klarar att ta så många stick man har valt den omgången tills korten på handen är slut, får man poäng. Man får så många poäng som man gissade hur många stick man skulle ta + 3. Men om man har tagit för många eller för få stick så får man en "plump". Alltså noll poäng.

Nu säger vi att vi är fyra som spelar. Alltså var det 13 kort till varje spelare förra omgången. Nu ska man dela ut 12. Sedan gör man likadant ända ner till ett eller två. Sedan räknar man ihop poängen, och den som har flest poäng har vunnit.

Nu ska jag visa lite bättre genom att skriva ett exempel på när fyra spelare spelar.

En delar ut korten. Jag sitter spänd och väntar på att alla ska bli utdelade. När de är utdelade kollar jag lite finurligt på mina kort. Jag sorterar dem i färg och storleksordning. Jag har fått upp dessa kort:

Ruter: ess, kung och nio
Klöver: knäckt, tio, och två
Spader: kung, dam, fem, tre och två
Hjärter: Knäckt och fyra

Hm. Jag kommer bergis få esset och kungen. Så jag har två säkra stick. Sedan har jag en kung och en dam i klöver. Jag kanske får för en av dem. jag tar nog den risken. Alla kort är ju utdelade nu, så jag kommer nog att klara mig på tre stick.
   Nu har alla lagt ihop sina kort. Dags att visa min gissning. Ett, två, tre. Alla lägger sitt antal fingrar. Den som är ansvarig för poängen skriver ner de bjudna sticken. Du bjöd tre, du bjöd fem, du bjöd två, och jag bjöd fyra. Alltså vill ingen ha stick, eftersom det bjöds en för mycket för att det skulle kunna gå jämt ut. Den som bjöd fem börjar. Den slänger ut hjärter ess. Jag slänger ut min knäckt, eftersom den är farlig, och jag inte har räknat med att få för den. Alla måste slänga samma färg. Fast om man inte har den färgen som slängs ut, så får man söänga ut ett annat.

Omgången med tretton kort var är slut. Det slutade med att jag fick tre stick, medan spelaren som ville ha fem stick fick ett för mycket. Den spelaren fick en plump. Alltså noll poäng. Vi andra fick våra bjudna stick + 3 poäng. Alltså 6 poäng, 5 poäng och 7 poäng. Nu spelar vi likadant ända ner till ett eller två.


Hoppas ni förstod. Det är lite komplicerat, jag vet. Men testa. Det är faktiskt mitt favoritkortspel!


En till!
GLÖM INTE ATT KOLLA TVÅ INLÄGG NERÅT!!!!!!!!!!!

Ett lite roligt inlägg

Nu sitter jag vid datorn med min kompis Klara! VI har gjort en liten bild på paint...


På landet

Idag har jag vaknat, varit på väg till min lillebrorsas fotboll i onödan, åkt till landet och haft det kul!

Okej. Jag ska förklara lite bättre. Idag så vaknade jag klockan sju kanske. Sedan gick jag upp och gjorde lite saker till min lillebrorsa. Sedan åt vi lite frukost. Min frukost bestod av äggröra, macfka, youghurt med honung, varm choklad, apelsinjuice och amerikanska pannkakor med pannkakssirap. En ganska normal helgfrukost.

Sedan så glömde vi bort att Robins fotboll var på tisdagar. Så vi åkte runt hörnet av våran gata och kom på det. Sedan började det regna och vi spelade lite basket ute på gatan. Sedan  åkte vi och köpte lördagsgodis, och sedan åkte vi till landet. Jag träffade en liten kompis, som heter Klara, jag åt lite middag ( kött, potatismos och brunsås samt lite gelé ), sedan gick vi ut, och sedan spelade vi lite plukp. För er som inte vet vad plump är kan skriva det i en kommentar på detta inlägg. Så ska jag förklara det i ett annat inlägg. Det är sååååååååå kul. Sedan åt vi lite tårta som farfar hade bakat. Sedan åt vi lite godis. Onu är jag bara glad!

Vet ni vad? Jag fixar en liten lek. Ni kanske tror att jag bara vill ha fler bloggbesökare, men egentligen vill jag ha fler bloggar att besöka. Så tipsa mej om era favoritbloggar eller bloggar som ni gillar i en kommentar. Sedan så går ni in på bloggarna som ni brukar besöka. Skriv såhär:
     på
www.pianot.blogg.se  finns det en tjej som vill ha fler bloggar att besöka. Tipsa om eran blogg på hennes blogg. Så lovar jag att ni får mååååånga fler bloggbesökare!

Jag vet att det låter själviskt, men jag vill besöka maaaaaaassa bloggar! Tipsa överallt! Måste läässsssaaaaaaaaa! Kom igen nu. Jag kan tipsa om eran blogg oxå om ni vill. Men då får ni tipsa om den på min blogg, kom ihåg det!
   Förresten. Jag besöker bloggar som besöker min pfta, för jag kommer ihåg bloggadressen då. SÅ vill ni ha en som tipsar för fullt så är min blogg ett bra tips! JAg vet att det här kommer att fungera i längden. Inte bara jag kommer få fler bloggar att besöka, utan ni kommer oxå få fler bloggbesökare och fler kommentarer att läsa!!!

Om ni tycker det är en dålig idé så gör inget, men jag lovar att tipsa om era oxå!


TESTA I ALLA FALL! Hoppas ni har haft en trevlig dag, och glöm inte att TIPSA  om inte bara andra bloggar, utan om era egna oxå. Skriv såhär:

Tipsa om dessa bloggar...
Besök dessa bloggar...

HEJDÅ!


Love u!!!!!!!!

DANGER - They are not what they look like... The terrible honeys!

I förr går så bestämde Jag Ella och Indra (www.enblandmiljonerandra.blogg.se) att vi skulle dansrepa i Indras lokal. Sedan skulle vi sova över där och dansa dagen efter oxå. Men sedan tyckte inte min mamma och min moster att det var bra att sova i en lokal. Men jag övertalade mamma att vi skulle sova där och nu sitter jag hos Indra!
   Snart ska vi äta frukost. Men först ska ni få veta några läskiga saker man kan göra i ett badrum...

 1. Gå in i ett badrum. Tag med en kompis. Sedan så skvätter ni vatten på spegeln med lampan tänd. Sedna släcker ni lampan och tittar er i spegeln hela tiden. Då ser ni att ni ser blekare och sjukare ut!
 2. Gå in i ett badrum. Tag med en kompis. Du som fixar tricket går in och ställer en golvmopp med jacka på bakom där dina kompisar ska stå. Sedan säger du åt dina kompisar att blunda. För dem in i badrummet och släck lampan. Sedan får kompisarna titta. Kolla i spegeln. Sedan tänder och släcker du jätttefort tills dina kompisar upptäcker moppen med jacka på. Jag lovar! De blir skitskraja!
 3. Tag ett rep. Tag med dina kompisar in i badrummet. Sätt repet runt halsen. Sedan tänder och släcker ni jätte fort. Se vanlig ut. Tredje gången som ni tänder och släcker så gör du en grimas! Jätteläskigt faktiskt!

Det är klart att det finns andra saker att göra oxå. Testa dej fram! Om man tror blir man rädd!

Nu ska vi äta frukost. Sedan ska vi dansrepa. Sedan ska jag ha piano. Nä nu är jag hungrig. Kommer kanske med ett inlägg sedan!

Godnatt!

Ska kolla på tv nu!
PUSS PUSS PUSS! 


PS:

Kolla cool!!!!!!!


Jag har stulit ditt inlägg Elsa!

Fototävling hos Aina

Jag är med och tävlar på Ainas fototävling med temat vår. Snart kan ni rösta på mig och förhoppningsvis andra deltagare :) 

När ni ändå är på Ainas blogg: Varför inte kolla runt lite på den ;) 

 
Klick!

Sorry Elsa!

Men jag kommer delta tror jag!

Jag hittade kameran ändå!

Här leker vi apan i mitten med Tindra!På bilden ser ni Malin och min katt (Tindra).Men till slut fick hon tag på den!

Här har vi det mysigt i soffan!NAW! Hon e så zzzzzzzzzzzzzzzzzzöööööööööööööööt! Tycker ni inte?Jessie!!!

Hihi!


Hoppas ni har haft en bra dag! Ska kolla på rent hus - bläääääääääääääää!!!!!!!!!!!!!DE är så knäppa! Eller hur?

Vad tycker ni om rent hus? Tycker ni det är vidrigt eller intressant? Tänker ni bli proffessorer? TELL ME!

Gissa!

Jag kom med i musikalen! Det gjorde Indra oxå! VI är såååååååååååååååååå överlyckliga!

Jag har ätit köttbullar och potatismos. Nu smaskar jag på en liten glass!
   Imorgon ska vi dansrepa - om vi får tid i lokalen. Hoppas! Hoppas! Hoppas! Isåfall kommer vi att sova där. VI ska uppträda snart. Och vi har gjort ett litet misstag - hehe.

Nu tycker jag det var längesedan jag lade in bilder, så här kommer några! Eller inte. Jag hittar inte kameran...

Sitter hos Indra

Idag har vi konsert med skolan. Nu sitter jag hos Indra och bloggar:P Snart ska vi öva inför SO-provet imorgon. Kan aööa huvudstäder i Europa nu faktiskt! Men vi måste lära oss lite mer om 5 st länder än bara huvudstäderna och landet och vart det ligger. Därför tipsar hon hela tiden om www.webbmagistern.se. Där finns alla huvudstäder och annat. Indra är borta nu, och min mobil laddade just ur...

Indra kom! Hon har sminkat sej till emo, hihi. Jag är också lite emo! Nu kommer hennes katt Semlan! Aja. Ni behöver kankse inte veta allt vi gör. Idag kommer vi få veta om musikalen! JIPPIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Hejdå! Kommer Kanske med ett inlägg sedan. Ha det så bra!

Slut

Jag tror inte jag kommer blogga något mer idag. Det här är det sista inlägget. Hoppas det räcker med tre inlägg. Läs dem istället!


Nu ska jag sola lite och dricka päronsaft och äta den hundrade bullen för idag samt plantera lite blommor.
 
Nu är blommorna planterade!


Ha det så bra!

I nästa inlägg skriver jag om musikalen!!!!!!!!!!... pirrig:P

Vilken ska jag ha?

Jag kan inte bestämma mej!

Nr 1:


Nr 2:


Nr 3:


Nr 4:


Nr 5:


Nr 6:


Snälla hjäääääääääääääälp! Ni kommer få ett smakprov på alla bakgrunder under veckan. Vi börjar med nr 1 osv.
Tack för din röst!

Idag har jag

 • spelat basket
 • bytt kläder tre gånger
 • solat
 • tagit på mej solkräm så klart
 • fikat
 • bloggat
 • chattat
 • glömt datorn på nä vi gick och spelade basket
 • Ska fika nu, hejdå!

Åååååååååååh!

Jag tycker inte Norge skulle ha vunnit! Dom va rätt okej, men nu kommer dom ha typ hundratals nya Svergie-historier! Dom har sagt sorry Sverige, och nu är vi ju blåsta! Någon mer än jag som inte tyckte Norge var bäst?


Dessutom har jag frågestund nu.IMORGON FÅR JAG VETA OM JAG HAR KOMMIT IN PÅ MUSIKALEN! JIPPIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

www.tjuvlyssnat.se

Haha! På Tjuvlyssnat så finns det massa olika dialoger, asså tjuvlyssnade dialoger. Här kommer några kul fjortisdialoger:

NR 1:
Två tjejer ~14, sitter och diskuterar kändisskap.
Tjej 1: Asså, jag har hörde att en tjejs blogg blev känd för att hon är gravid!
Tjej 2: Palla byta blöjor och mata ungen, äckligt ju.
Tjej 1: Men tänk själv, man kanske skulle bli gravid för kändisvärlden?
Tjej 2: Ja, hon som blev det kanske tänkte ut det innan.
Tjej 1: Tror fan jag ska satsa på det, vad tror du om Peter?
Tjej 2: Varför inte Niklas?
Tjej 1: Fast hon som blev känd har tvillingar tror jag...
Tjej 2: Hur får man det då?
Tjej 1: Man får göra det två gånger i rad tror jag, så två ägg blir befruktade samtidigt eller nåt.

Nr 2:
Två tjejer ~14 diskuterar rymden.
Tjej 1: Men är Pluto en planet?
Tjej 2: Ja, det är typ en planet. Eller, forskarna bara typ bestämde sig för att det inte var det längre.
Tjej 1: Men har de varit på Pluto?
Tjej 2: Nej, de har varit på månen men inte längre.
Tjej 1: Men åh, de kunde väl åtminstone åka dit och kolla runt lite innan de bestämmer sig för att det inte är en planet?

Nr 3:
Tjej 1: Fatta alltså, min syster blir 20 nästa år!
Tjej 2: Mmm, helt sjukt!
Tjej 1: Alltså fatta, nästa år får hon liksom köpa ut!

Nr 4:
Två välsminkade tjejer ~16 sitter och diskuterar.
Tjej 1: Alltså när man går på gymnasiet får man ett kort med massor av rabatter.
Tjej 2: Åh...
Tjej 1: Man får en plusmeny på McDonald's helt gratis. Och rabatt på Lensway!
Tjej 2: Fan, man kanske skulle gått IV ändå...


 Sorry alla fjortisar! Men för er som gillade det här kan ju kolla in där själv!


Gillar ni den?

Vad tycker ni om mitt nya utseende på bloggen? Jag blev rätt nöjd allafall!

Dagen ser ut ungefär såhär:

 • Åka till pianot.
 • Ha piano.
 • Åka hem.
 • Ha kul, och kanske spela lite basket. 
 • Kolla på eurovision songcontest.
 • Gå och lägga mej.Kommer KANSKE med bilder på en del av dagen. Nu säjer min lillebror att han vill ha gröt. Ses!


Torsdag

Efter att jag har skrivit detta inlägg så ska jag tvätta min basketboll. Imorgon har jag basket! Längtar... Idag började vi kl 9.00. Sovmorgon alltså. Vi hade lite lektioner. På en så övade vi på en kinesisk text. På musiken till en låt. Efter skolan så åkte jag, Indra och Zelda till stan och kollade i lite affärer. Vi gick först i en affär där de säljer dyra - jäääääääääättedyra - kläder som är för gamla människor. Enklänning som var rätt snygg kostade 3999 kr! Alltså 4000 kr nästan! Som sagt jäääääääättedyrt! Sedan gick vi till en väskaffär. Där fanns en massa kopior av andra märken. Indra kom på en lek: Man skulle hitta en väska som man tyckte passade till de båda andra. Indra hittade en snygg silverväska till mej! Sedan skulle man hitta en väska till de andra två som absolut inte passade! Jag fick bara massa orange väskor. Jag passar inte i oranget. Sedan gick vi till Gina tricot. Jag testade fem olika klännongar samt ett par tights. Jag gillade mest en turkos klänning. Indra testade guldshorts! Inte särskilt snygga med röda tights till kanske, men det var kul! Zelda provade ett linne och lite till. Sedan gjorde Indra en pinsam grej, som jag inte tror Indra vill att jag ska berätta nu, men det blev en lyckad dag! Sedan åkte jag hem och spelade basket, hoppade studsmatta, dushade, avslöjade min kärlek till en kille, och nu bloggar jag!

Imorgon börjar vi 9.55. Sovmorgon gånger två alltså. Vi ska ha utflykt med klassen - om det blir fint väder. Hoppas inte vädret lyssnar och förstör för oss! Vi ska tag med lite fika och ha det mysigt!


Nä nu måste jag tvätta bollen! Hejdå!

Ska spela basket

Kom säjer lilllebror. KOmmer kankse med ett inlägg sen!

Veckans inlägg:

Jag ska ha veckans inlägg istället för veckans blogg. Jag kollar mina bloggar, och nu har jag hittat ett superinlägg för alla som är rädda för att bli feta! Bloggen heter http://www.laramaria.blogg.se/. Jättesnygg design där förresten! Inlägget heter Topp tio för kropp och knopp! Varsågoda:

Myt 1
Att hoppa över frukosten hjälper dig att gå ner i vikt.
Det är mycket troligare att du lägger på dig kilon om du inte äter när du precis har stigit upp eftersom risken finns att du går och småäter på kakor och annat när du så smånigom blir sugen. Dessutom är det så att matsmältningen i sig själv förbränner kalorier. Att börja dagen på tom mage kan även leda till huvudvärk och dåligt humör. Undersökningar har också visat att barn som går till skolan utan frukost presterar sämre på lektionerna.

Ät en nyttig frukost som ger dig mycket energi att det räcker till lunch, t ex frukostflingor med lättmjölk eller frukostflingor.


Myt 2

Det bästa sättet att gå ner i vikt är att hålla sig till en sträng diet.
Att följa en noggrant fastlagd, kaloriberäknad diet är ett sätt att gå ner i vikt, men inte det bästa. En snabb viktminskning åtföljs av en sänkt ämnesomsättning (den process genom vilken din kropp bearbetar det du äter och dricker). Det betyder att din kropp blir sämre på att förbränna kalorier och därför är det troligt att du går upp i vikt igen så fort du börjar äta normalt. Försök i stället förändra din kost och kombinera dina nya kostvanor med regelbunden motion. Fysisk aktivitetet sätter fart på ämnesomsättningen och gör musklerna
spänstigare. Sätt upp som mål att röra mer på dig och motionera 30 min minst fem gånger i veckan.


Myt 3

Om man äter fettfattig kost blir man inte fet.
Fettfattig betyder inte alltid kalorifattig. Många "magra" halvfabrikat innehåller nästan lika många kalorier
som standardprodukten. Fettfattig mat kan visserligen hjälpa dig att nå eller bibehålla rätt vikt, men det är den
totala mängden kalorier du äter som räknas. En smörgås med mager ost, ett salladsblad täckt med lättmajonnäs och en portion lättglass till efterrätt kan ge massor av fett och kalorier.


Myt 4

Om du äter sent på kvällen förvandlas maten direkt till fett.
När på dygnet du äter inverkar inte på vad som händer med kalorierna. Om du äter ditt huvudmål sent på kvällen men inte har fått i dig ett överskott av kalorier under dagen finns det inget som gör att det du äter sätter sig runt midjan lättare än om du äter samma mängd mat klockan 18.00. Däremot kan sena måltider ge dig magbesvär och halsbränna, som gör att du inte kan sova.


Myt 5

Stärkelserik mat gör dig fet. Uppfattningen att livsmedel som potatis, ris och bröd leder till övervikt är svår att utrota hos människor som har vuxit upp med sådana råd. Sanningen är emellertid att stärkelsehaltiga, kolhydratrika födoämnen i måttliga mängder
verkar mättande och ger långtidsenergi. De innehåller också viktiga vitaminer och mineraler (bl a B-vitaminer, kalcium och järn) och är en viktig ingrediens i en kost. Ett gram kolhydrater innehåller fyra kalorier - att jämföra med ett gram fett som innehåller nio. Du bör se upp med stärkelse- och fettrika livsmedel som kakor, kex och pajer eftersom de innehåller extremt mycket kalorier.


Myt 6

Man ska aldrig blanda protein och kolhydrater i samma måltid.
Denna viktminskningsmetod, som kallas kombinationsdieten eller Haydieten, har haft viss framgång, men det beror sannolikt bara på att den ger ett strikt bantningsprogram med ett toltalt kaloriintag som ligger under genomsnittet. Principen att hålla isär protein och kolhydrater går i själva verket emot alla regler för sund kost. De spårämnen som finns i olika livsmedelsgrupper kan hjälpa till med matsmältningen och de B-vitaminer som ingår i kolhydrater kan hjälpa kroppen att tillgodogöra sig proteinernas aminosyror.


Myt 7

Fett ska till varje pris undvikas.
Det är sant att fett innehåller mängder av kalorier, men det är också en viktig ingrediens i en sund och välavvägd kost och det är en bra källa till vitaminerna A, D och E. Näringsexperter rekommenderar dock att maximalt 35 %
av kalorierna i kosten kommer från fett (elva procent från mättat fett, som finns i smör oc h kött).

Myt 8
Oliv- och solrosolja är mindre fett än smör, ister och annat animaliskt fett.
Animaliskt fett (och vissa andra mättade fetter som kokosfett och palmolja) innehåller inte mer fett än de
vegetabiliska oljorna. Däremot är de skadligare för hälsan. Alltför mycket mättat fett höjer kolestrolhalten
i blodet och ökar risken för kranskärlssjukdom och stroke. Enkelomättade fetter, t ex olivolja, och fleromättade fetter, som solrosolja, har inte dessa skadliga effekter på hälsan, men de innehåller lika många kalorier. Det
bästa är att undvika allt synligt fett i maten och köpa omättade fettsorter.


Myt 9

Alkohol är bra för hälsan.
De flesta experter är ense om att den ur hälsosynpunkt största tillåtna mängden alkohol är motsvarande två
små glas vin per dag för kvinnor och 0,75 liter öl för män. Man bör komma ihåg att alkohol innehåller många kalorier. T ex innehåller en halv liter öl 200 kalorier och ett glas sött vitt vin 120 kalorier. Det finns undersökningar som visar att en mindre mängd alkohol kan förebygga ateroskleros (förtjockade och hårda
artärer) och kranskärlssjukdom, men dessa positiva effekter gäller bara män över 35 år och kvinnor efter menopausen. Om man regelbundet överskrider dessa gränser riskerar man leverskador och inflammationer i magsäck och matstrupe. Ett högt alkoholintag har också kopplats till cancer i lever, mun, matstrupe och bröst.


Myt 10

Jag äter nästan ingenting men går ändå inte ner i vikt
Om du verkligen äter lite kan det finnas andra förklaringar till att du inte går ner i vikt: vissa mediciner t ex
antidepressiva preparat, steroider och klimakteriebehandling med hormon i högdos kan göra det svårare att gå ner i vikt. Det kan också vara värt att låta din läkare testa hur din sköldkörtel fungerar (en underpresterande
sköldkörtel gör ämnesomsättningen långsammare, vilket medför att det blir svårare att förbränna kalorierna). Problemet för de flesta människor är att de underskattar hur mycket de äter. De tänker inte på småätandet, t ex medan de lagar mat, alkoholen som de dricker på en fest, eller den handfull småkakor som de knaprar i sig medan de pratar i
telefon. Allt detta ger en förvånande stor mängd kalorier. Det enda sättet att veta exakt hur mycket man äter och
dricker ät att anteckna precis allt som passerar in mellan läpparna.

SLUT


Kom ihåg att lagom mycket fett är jätteviktigt för att kroppen ska må bra! Det braukar stå på mjölkpaketen ocksså. Och för er som tror att man blir fet av mjölk, tror fel! Det finns kalk i mjölken som är jätteviktigt för skelettet!


Friidrtottsdag!

Idag har vi haft friidrottsdag i skolan! Vi körde lite höjd, längd, 60 meter, kast med liten boll och fotboll. Jag gillade fotboll och höjd mest tror jag. Jag hoppade på 1.25 m, men jag och några till skulle ha klarat 1.30 om vi hade fått hoppa på den höjden. Men tiden tog slut innan vi hann hoppa.
   På 60 m så togs de 5 snabbaste tjejerna och de 5 snabbaste killarna ut till att springa en stafett. De andra stod och hejade på läktaren. Tyvärr kom min klass på en delad sista plats... Men vi gjorde vårt bästa, och det är huvudsaken!
   Nu har jag gjort lite läxor - tråkigt - och nu bloggar jag lite. Hoppas ni har haft en kul dag!

Slut på inlägget

Här är min dag:

 • Gick upp ca kl 7.50
 • Åt frukost ca kl 8.20
 • Packade inför basketmatchen
 • Åkte till Malin
 • Åkte till basketmatchen
 • Hade basketmatch mot ett år yngre tjejer
 • Duschade
 • Åkte till audition
 • Fyllde i papper
 • Tog kort på mej
 • Hoppades att Indra skulle komma tidigt (så att jag skulle slippa vänta så länge)
 • Åt äpple
 • Väntade på Indra
 • Pratade lite i telefon
 • Pratade mer i telefon
 • Och ännu lite till
 • Indra kom
 • Vi skrattade massor
 • Vi väntade på våran tur
 • Övade på våra texter och sånger
 • Jag gick in för att göra en bra audition
 • Hade kul
 • Fick bra kritik
 • Blev klar 
 • Indra hade audition
 • Hon blev klar
 • Vi åt glass
 • Åkte hem
 • Blev hämtad
 • Tränat basket
 • Hoppat studsmatta
 • Bloggar
 • Kommer att gå och lägga mej
 • Kommer hoppas att det är en dröm att det är skola imorgon
 • Kom just på att det är friidrottsdag imorgon, hoppsan!

KOMMER! Måste påminna pappa om matsäck!


Måste sova nu!

Ska ju på match imorgon, så spännande!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lägga sej tidigt!

Dagen har varit pinsam, kul och... allt

Idag har vi haft världens vårfest! Den hölls på min skola, och vi hade konserter. Våran musiklärare skulle ge oss ton för "Hotaru koi" (på svenska "eldflugan" eller något) som var på japanska, så gav han oss världens lägsta ton som altarna inte skulle klara av att fortsätta på! Det blev världens skratt i publiken när han berättade att det inte var vårt fel, och gav oss rätt ton.
   VI gick runt lite på festen (jag och mina kompisar) och åt godis, spelade kul spel och så! Det var super!

Efter skolan så åkte vi till Sickla och köpte en basketkorg, en basketboll - egentligen två, för det ingick en -, två bandymål, två klubbor, en boll och nu återstår bara att sätta ihop allt! Men en toppendag i allafall!

Stress! Jag har basketmatch imorgon, sedan har jag auditio

Jag ska slå dej Harald!

PÅ gympan i tisdags så sprang vi sextio meter. När Kalle berättade att Harald hade sprungit 20 hundradelar fortare än mej, så blev jag helt galen! Jag hade just sprungit ett varv runt parken snabbare än honom, och nu tolererade inte jag detta. Någon som har tips på hur man inte blir lika dålig förlorare?


Detta har Fabbe skrivit:

hej jag tycker det ser ut som om alex hade varit på en modeshow oc att indra hon ifrån en halloween fets och eller ser det ut som om hon vaknat ur en gran>?!


Så snällt Fabbe! Jag uppskattar varenda kommentar du får ut från din mun!


Indra och Ella, tag inte illa upp.


HEJDÅ "Fabé med apostrof"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


NI andra ´som inte känner mej fattar inget, men detta är ett inlägg för att göra mos av Fabbe.

Audition!

På söndag blir det audition! Jag och Indra ska ha audition nästan samtidigt. Vi ska åka dit tillsammans antar jag.
   Jaha, vad har ni gjort idag då? Jag har spelat lite basket och så. Efter skolan åkte jag , Indra o Ella till Åhlens. VI testade lite parfymer och kläder.


Ha det så bra!

PS.
Förresten såg vi världens snyggaste tröja!

Hejdå!

Hejdå alla bloggisar! Hoppas ni inte får mardrömmar!

MOAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oj då!

Det är bara Aina som har röstat! Tack till dej Aina! Men den rösten får räcka!


Veckans blogg:  Tuva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HUrra!!!! HURra!!!! HURRa!!!!HURRA!!!!
                                                                   
                                    N                 FAMFAR!!!!!!!!!!!!!!!!! TADA!
                                E
                            T
                          I
                      L
                    
              N
           E
        
      H
   C
O


Grattis än en gång, och hoppas att du får en bra dag Tuva!!! Ni andra oxå! Ha en bra dag!

Idag

Idag var det skola - boring. VI hade sv, matte, so och musik. Allting var PRECIS som vanligt - alltså tråkigt. Men efter skolan hade jag och Indra jättekul! VI sålde lite majblommor vid Indras gamla skola, där vi stötte på några kompisar, och i en livsmedelsbutik i närheten. Sedan hämtade jag min lillebrorsa i skolan. Inga glada miner när jag kom precis. Som alltid vill han stanna och leka med sin kompis. Jag gick ner i förväg och väntade. Det tog inte en lång stund innan min lillebrorsa kom och sa att hans kompis mamma hade kommit och hämtat kompisen. Sedan gick vi hem. Nu sitter jag och skriver en massa låååååååååååååååånga inlägg, och ska besöka alla fina bloggar som jag hittar - som vanligt!
PUSS! Ha det så bra - så sa vi till alla som vi sålde majblommor till. Ok inte puss, men det andra!!!

Ella och Indra - och jag:P

Igår så vaknade jag och började blogga lite grann. Sedan kom Tindra och skulle va med...Sedan gjorde jag mej i ordning och sprang till Indra. Här kommer lite crazy bilder från gårdagen:EllaIndra... o jag. Nu tycker ni nog att jag överdriver va??? Men jag tycker det var lite snyggt alla fall! Ella blev oxå lite spooky. Indra med... men Indra ska va minst spooky. Här är lite mer bilder:

Kolla vad coolt Ellas slängkappa flyger!Haha. Girlpower!The terrible honeys! Det är vi det!!! Det var Indra som kom på, bra va!Jag vet att jag såg likadan ut på båda korten...
Mitt snygga tuperade hår!

Indra råkade slita av Ellas huvud... hehe
Helt plötsligt fick vi tokfnatt och började kittlas lite grann, hihi!Sedan blev det foto i det gröna!

Hejdå Ella!Sedan, så rök jag med, och så blev det bara Indra kvar!Vi hade jättekul! Hoppas ni oxå har haft det bra! PUSS


Först ut: Skansen!

Här är bilder på lite söta djur och stora glassar!
Yam!

Söta getter!

VisenterVildsvinBakom det här berget gömmer sig ett lo-djur (smet iväg innan jag hann ta kort)En söt björn!En sovande rävÄlgarEn säl som gör en kullerbytta!Och en solande säl!Och en ren......och några ungar.Vi åt kyckling till lunch - men inlägget blir långt nog utan bild på den. Sedan åt vi "lite" sockervadd, och "lite" brända mandlar!Det blev en lyckad dag, och när vi kom hem så fick jag och mamma lust att rita lite!
Faktiskt rätt nöjd med den här.

I nästa inlägg kommer en kul dag med Indra och Ella!


Bilderna kommer imorgon!

Jag ska inte blogga något mer idag. BIlderna från dag kommer imorgon!

Dansrep idag!

Idag ska jag dansa med mina kääära vänner Ella och Indra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vi bara måste repa, för vi har Massor att göra! Jag ska försöka komma ihåg kameran, men den är inte laddad. Får se om det kommer bilder eller inte! Vad ska ni göra idag då? Eller vad har ni gjort idag? Vad ni än har gjort så hoppas jag att ni har haft det kul!

PUSS

Ta upp något bajsigt

Finns det något här i världen som bara är bajs? Skriv vad du tycker är dåligt i en kommentar på detta inlägg. Sedan får ni se vad som händer! Skriv något bajsigt här bara.

Min dumma kamera

Jag har försökt ladda över bilderna från Skansen idag. Men det går inte. Kommer väl med bilderna imorgon om det går. Men Ni har alla fall sex snygga bloggar att rösta på!

Ciao

De nominerade - glöm inte att rösta

Det är bara sex som har anmält sig, men det är sex väldigt fina bloggar! Rösta på den ni gillar bäst!

nr 1: Linna

nr 2: Indra

nr 3: Moziz

nr 4: Tuva

nr 5: Elsa

nr 6: Sargol


Ni får rösta på två av dessa, men bara en gång på vardera! Njut av dessa bloggar, och glöm inte att rösta!

Svar

Hur många gånger har du blivit förbannad på mig (Indra har frågat alla frågorna)?   Jag vet inte om jag har blivit förbannad på dej någon gång. Kommer inte på något just nu i af.
Har du ett syskon? (Jag vet men det gör inte de andra!)  Jag tror alla vet - från skidsemesterbilderna. Han heter Robin och är min lillebrorsa!
Hur får du din bakgrund att se hel ut? Just nu ser den väl inte särskilt hel ut? Men man måste hitta den rätta. Den övre delen måste gå ihop med den undre osv.
Vad ska du göra på majbrasan? Jag har skrivit ett inlägg om det!
Favvoglass? Hm. Jag gillar kolaglass och daimglass. Inte så mkt fruktglasser.
Favvofärg? Blå!
Favvoplagg? Vet inte. Kanske någon av mina klänningar?
Favvoålder som du varit med om? När jag var 6 år.
Favvoland? Vet inte. Schweiz kanske?

Räcker det? Nä! Men vad går det att göra åt det? Du kan inte fråga mer nu!


Kommer!

KOmmer tillbaka med veckans blogg och frågestundsvaren lite senare idag! HA det bra så länge! PUSS

Valborg

I skolan började vi kl 9.00. Då hade vi en kvarts lektion. Sedan gick hela skolan ut på gården, och sjöng vårsånger. Det var sång på gården. Jag spelade in allt från sångerna till rektorns tråkiga demoratital.
   Efter sång på gården så hade vi musik. Sedan hade vi lunch, och sedan hade vi lektion. Dagen slutade kl 14.00.
Sedan åkte jag hem för att städa lite - och för att spela piano - innan gästerna kom.

Se hela bilden


Hemma hos mej lite senare på dagen, hade vi lite gäster (våra grannar) och vi åt hamburgare. Sedan cyklade vi till en majbrasa ganska nära mej, där jag träffade tre klasskompisar: Clasine, Albin och Marcus. VI satt uppe i ett träd och tittade. Det var en kör som sjöng lite vårsånger och sånt. Inte världens bästa kör kanske, men okej var dem. När Albin skulle klättra ner från trädet (vi skulle hitta ett bättre träd) så klev han på en tunn gren, som Classie råkade braka sönder, så Albin åkte pladask ner på marken! Det blev inga olyckor, bara lite skratt - lite hehe...

Sedan cyklade vi hem och åt lite efterrätt. Våran granne hade bakat en jäääääääättegod äppelpaj med kanel på. Det blev lite glass till också, och efter all mat så blev jag OTROLIGT proppmätt. VI satt och pratade lite granna, och sedan var klockan elva så vi gick hem.  Jag satt uppe och spelade lite piano. Men sedan blev jag för trött och somnade.

RSS 2.0